دارایی های دیجیتال یا (Digital Assets)
آیا تا به حال به دارایی های دیجیتال یا Digital Assets) DA) فکر کرده اید؟ اینکه به چه مفهوم است و کجا میتواند مورد استفاده قرار گیرد؟
برای نسل ما، رسانههای دیجیتال از هر نوع خود به بخش مهم و گستردهای از تجربه زندگی هر فرد تبدیل شده است.
هر روز، تصاویر، فایلهای صوتی، ویدئوکلیپ ها، انیمیشن ها، بازی ها، تبلیغات تعاملی[1]، فیلمهای آنلاین و حتی بازاریابی تجربه محور را دریافت کرده و با آن تعامل داریم به گونهای که حتی شاهد عصر دیجیتالی با واقعیت افزوده[2] و واقعیت مجازی[3] هستیم.
توسعه رسانههای دیجیتال با ترکیبی از ترندها و نوآوریها تلفیق شده است: ارزان بودن، ساختارمندی بالا، پیشرفت دوربین ها (حتی در موبایل ها)، پهنای باند افزایش یافته، هزینههای نگهداری پایین، فرآیندهایی با عملکرد بالا، سرویسهای ابری مقرون به صرفه و زیرساخت های ضروری رسانههای دیجیتال.
تغییر مسیر به سمت تمام این رسانههای دیجیتالی چالش هایی را برای استفاده کنندگان آن و کارآفرینان ایجاد می کند.
کاربران می خواهند تجربه و استفاده از فایل های رسانههای دیجیتال را سازماندهی کنند. آن ها می خواهند که قادر به یافتن آن فایل ها بوده، بتوانند دسته بندیشان کنند و از آن ها هر زمان و مکانی که بخواهند استفاده نمایند و تمایل دارند که چنین مواردی را بتوانند از طریق دستگاههای مختلفی انجام دهند.
DA در واقع داده هایی هستند که به فرمت الکترونیکی ذخیره می شوند و حق استفاده از آن را نیز همراه دارند و در واقع فایل هایی هستند که یک ارزش اندوخته یا ذاتی در طول عمر خود دارند. داده هایی که نتوان از آن ها استفاده کرد به عنوان DA شناخته نمی شوند. DA می توانند در جاهای متفاوتی ذخیره شوند مانند رایانه های شخصی، لپتاپ ها، تبلت ها، دستگاه های مخابراتی و همه دستگاه هایی که توانایی حمل داده های الکترونیکی را داشته باشند.
DAها انواع متفاوتی دارند مثل عکس، لوگو، تصویرسازی ها، انیمیشن، رسانه های صوتی، صفحات داده، نامه های الکترونیکی، وب سایت ها و متادیتا (داده ای که بقیه داده ها را وصف می کند و اطلاعات اولیه ای را راجع به داده می دهد که باعث پیدا شدن راحت تر آن می شود). انواع مختلف DA به واسطه پیشرفت تکنولوژی، روز به روز در حال افزایش هستند.
بسیاری از داده های دیجیتالی یا همان DA محدودیت ها و حقوقی دارند که باید بر آن نظارت شده و محترم شمرده شود و این دلیل مدیریت DA و یا [4] DAM را توجیه می کند.
DAM مجموعه فرآیندهایی است که شامل ذخیره سازی، سازماندهی و بازیابی DA می باشد که هم از لحاظ نرم افزاری و هم سخت افزاری در نظر گرفته می شود. برای شرکت ها و سازمان ها، DAM یک امر ضروری است.
به عنوان یک نظم (دسیپلین) و یک تکنولوژی، DAM (مدیریت دارایی دیجیتال) تماماً در مورد کنترل، انعطاف پذیری، قابل حمل بودن، دسترسی و گزارش دارایی های دیجیتال میان سازمان ها، مشتریان، شرکا و تأمین کنندگان است.
DAM مربوط به تحویل محتوای درست به افراد درست، بر روی همه دستگاه ها، اغلب در زمانی آنی[5]، با توانایی دنبال کردن و اندازه گیری تعامل[6]دارایی دیجیتال می باشد.
برای بیشتر مقاصد DAM، یک دارایی به صورت محتوای رسانه به علاوه متادیتا آن تعریف شده است. این متادیتا می تواند به سادگی نام، مولف یا تاریخ ایجاد فایل باشد و یا به پیچیدگی حقوق و حق الزحمه های استفاده از یک تصویر یا سخنرانی استخراج شده از ویدئو که به متن تبدیل شده است، باشد. محتوا یک دارایی قابل استفاده خواهد شد اگر متادیتا با آن مرتبط و پیوسته باشد.
اگرچه DAM در وهله اول یک نظم (دسیپلین) است، اما یک تکنولوژی نیز هست. در ساده ترین شکل آن، یک سیستم مدیریت دارایی دیجیتال مخزنی امن را فراهم می آورد که ایجاد، مدیریت، سازماندهی، تولید و توزیع را تسهیل سازد و به شکل بالقوه، فایل های رسانه ای به عنوان دارایی های دیجیتال شناخته می شوند.
نظیر دیگر تکنولوژی های مدیریت محتوا، یک سیستم DAM خدمات کتابخانه ای پایه را تأمین می کند: یک مکان عمومی (نوعاً متمرکز) و امن برای ذخیره سازی، سازمان دادن، و بازیابی فایل ها. همچنین خدمات فرآیند اصلی را تأمین می کند، شامل تسهیلات ویژه برای مدیریت، دست کاری، دگرگونی، ایمنی، حرکت و پردازش فایل های رسانه ای غنی و متادیتاهای آن ها می باشد.
بیشتر سیستم های DAM می توانند با دیگر ابزارها و سیستم ها یکپارچه شوند. به این ترتیب دیگر شکی در این مورد نخواهید داشت که آیا به آخرین نسخه یا نسخه درستی از یک لوگو یا دارایی دیگری دسترسی دارید یا خیر!
در دنیای CG، DA به معنی داده هایی است که مورد استفاده هنرمند قرار می گیرد یا توسط او خلق شده و موجب تسهیل کار او می شود. این داده ها در اجرای مهارت ها تاثیر به سزایی دارند. DA می تواند متریال ها و تکسچرهای آماده باشد یا ابزارهایی که برای ساخت افکت های متنوع به کمک هنرمند می آیند. پلاگین ها هم می توانند نوعی DA باشند. ابزارهایی که در نرم افزارهایی مانند هودینی ساخته می شوند و در دیگر نرم افزارهای سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرند، با پلاگین ها متفاوتند. چرا که نیاز به نصب ندارند و تنها باید انجین یا موتور مربوط به نرم افزار هودینی برای نرم افزار مورد نظر مثلا مایا، فعال باشد. همچنین یک ابزار ساخته شده می تواند در چندین نرم افزار سه بعدی بدون تغییر مورد استفاده قرار گیرد. کار با این ابزارها می تواند بسیار جذاب و راحت باشد و همانند یک پلاگین می تواند پارامتر مشخصی را دریافت کرده و عملیات مورد نظر را بر روی آبجکت پیاده کند. تنها لازم است یک سری نکات کلیدی مفهومی میان نرم افزارهای سه بعدی را بدانید تا در انتقال داده با مشکل مواجه نشوید. برای مثال نحوه محاسبه نرمال نقاط یا نحوه انتقال داده های رنگی روی نقاط آبجکت.
ساخت ابزار یا DA در نرم افزار هودینی بسیار راحت است. شما می توانید افکت مورد نظر خود را در این نرم افزار با استفاده از سیستم بر پایه node ساخته، پارامترهای کلیدی را انتخاب و مجزا کرده، و به فرمت DA ذخیره کنید تا به راحتی بتوانید آن را هم به عنوان یک node جدید در نرم افزار هودینی مورد استفاده قرار دهید و هم در نرم افزارهای سه بعدی دیگر مانند مایا، 3D مکس، آنریل و یونیتی منتقل کرده و از آن بهره برید. به یاد داشته باشید، اگر قرار است داده رنگ انتقال داده شود، حتما آن را بر روی ورتکس آبجکت قرار دهید تا نرم افزار مایا بتواند آن را بازیابی کند. ممکن است در هنگام انتقال آبجکت، از نظر نرمال در ظاهر آبجکت تغییری مشاهده کنید که با ست کردن نرمال در نرم افزار مایا میتوانید محاسبات مربوط به نرمال را مجدداً انجام داده و به شکل صحیح برای آبجکت مورد نظر قرار دهید.
مدیریت دارایی های دیجیتال نیز در دنیای CG به شکل جذابی کاربردی است. در شرکت های تولید کننده که افراد به صورت تیم فعالیت می کنند، لازم است تا فرآیند تولید یا همان دارایی های دیجیتال به صورت سلسله وار بین افراد منتقل شود و به صورت آنی تغییرات ایجاد شده در هر مرحله به مرحله بعدی انتقال یابد. این انتقال تنها با DAM امکان پذیر است که این شرایط را فراهم می آورد تا بدون نیاز به جایگزین کردن دستی فایل یا داده های تغییر یافته، این جایگزینی به صورت خودکار انجام شود و فرآیند تولید به طور چشمگیری بهینه گردد. پس DAM علاوه بر یک نظام، یک تکنولوژی نیز هست.
[1] Interactive Ads
[2] Augmented Reality
[3] Virtual Reality
[4] Digital Assets Management
[5] Real-Time
[6] Engagement
گردآورنده: بهار دادفر
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.